Трима "пловдивчани" сред най-големите млади надежди в "А" група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:18 / 31.12.2007
3548
Вестник "7 дни спорт" набеляза 20 млади български надежди в родното първенство. Всички те допринесоха в голяма степен за успехите на своите тимове през изминалата есен. Сред 20-те има и трима, играещи в пловдивските Ботев и Локомотив.

Ако продължат да се развиват във възходяща линия, младоците неминуемо ще имат страхотно бъдеще. Именно това са футболистите, към които се възлагат най-големи надежди от новото поколение.

Иво Иванов
22-годишен, Локо (Сф)
Младият халф направи много силен сезон. Той допринесе за второто място на тима през есента. Здравенякът не се плаши от единоборства и печели въздушните двубои. Притежава плътен удар. Разписа се при победата 3:1 над Берое в Стара Загора. Иванов направи изключителен мач при равенството 0:0 срещу румънския Оцелул в Галац в турнира за Купата на УЕФА. Със сигурност на Иванов ще се разчита много за в бъдеще.
12 мача 1 гол

Мартин Кавдански
20-годишен, Славия
Юношата на Левски се наложи като титуляр в Славия и привлече вниманието на чужди клубове. Президентът на белите Венцеслав Стефанов е категоричен, че още е рано да го продава. Защитникът се представя на много високо ниво. През миналия сезон той натрупа опит и във втория отбор на Метц. Кавдански е юношески национал.
9 мача 0 гола

Орлин Орлинов
19-годишен, Славия
Младият нападател на Славия направи добро впечатление още през миналия сезон. Тази есен той затвърди доброто си представяне. Вкара и два красиви гола срещу Вихрен и Спартак (Вн). Има 14 мача и 3 гола за юношеския национален отбор.
9 мача 2 гола

Николай Димитров
20-годишен, Левски
Халфът на Левски безспорно е най-проспериращият млад футболист в България. Мъри Стоилов започна да го налага още през миналия сезон, но тази есен се утвърди като титуляр в тима. Притежава изключителна техника, бърз и пробивен е. Силните му игри впечатлиха дори английския гранд Арсенал, който го покани на проби. Напълно възможно е артилеристите да привлекат Хичо още от пролетния сезон.
13 мача 4 гола

Атанас Фиданин
21-годишен, Черноморец
Юношата на Левски показа много стабилни игри в Черноморец през есента, стигна и до младежкия национален отбор. Защитникът е безкомпромисен при единоборствата. Допринесе за победите над Беласица, Славия, Локо (Пд), Марек и Литекс. Вероятно от новия сезон доста отбори ще се надпреварват за подписа му.
9 мача 0 гола

Николай Бодуров
21-годишен, Пирин
Бодуров е неизменен титуляр в приятната изненада до момента - Пирин. Младокът е истински стълб в защитата на тима. Въпреки че е само на 21 години, вече натрупа стабилен опит в професионалния футбол. Игра във всички срещи за Пирин през есента. Най-силните му изяви бяха именно срещу грандовете в българския футбол. Донесе победата за своя отбор над Видима с гол в последната минута на срещата.
15 мача 1 гол

Ивелин Попов
20-годишен, Литекс
Атакуващият футболист е един от най-нестандартните в нашето първенство. Притежава страхотен нюх пред гола. Юношата на Левски премина през всички национални формации, за да достигне и до мъжете. Смятан е за една от най-големите надежди на българския футбол. Той обаче има славата на "луда глава" и това му пречи да разкрие потенциала си напълно. Ако се съсредоточи върху изявите си на терена, Попов може да се превърне в най-важния играч за Литекс.
14 мача 7 гола

Иван Иванов
19-годишен, Локо (Пд)
Един от най-талантливите защитници от школата на ЦСКА. Бе капитан на юношите старша възраст, които през миналата година спечелиха финала срещу Левски. Той обаче се оказа ненужен при червените и бе преотстъпен на Локо (Пд). На Лаута намери мястото си и показа, че може. Защитникът играе много силно. Обира всички топки в своята зона и внася сигурност в отбраната. Господар на втория етаж. Младежки национал.
13 мача 0 гола

Йордан Милиев
20-годишен, Локо (Пд)
Друг защитник на черно-белите, който показа завидни качества. Игра във всички срещи от есенния дял на шампионата. Добрите му изяви не останаха незабелязани и бе желан от полския Краковия. Локо (Пд) обаче му постави цена 480 хил. евро.
15 мача 1 гол

Георги Христов
22-годишен, Ботев
Безспорно най-приятната изненада в нашето първенство. Бившият капитан и голмайстор на Марица наниза 9 гола за новия си клуб Ботев. Игра като неизменен титуляр във всички срещи. Наложи се като остър и мощен нападател. На второ място е в класацията при голмайсторите. През лятото бе на проби в ЦСКА, но не бе одобрен. Сега обаче Христов доказа високата си класа.
15 мача 9 гола

Иво Иванов
22-годишен, Берое
Младият централен защитник направи чудесно дуо с капитана Ваня Дзаферович. Иванов играе много стабилно в отбрана. Изявите му са постоянни. Освен това отбеляза и два важни гола именно след центрирания на Дзаферович. Той донесе успеха 2:1 над Беласица от 11-и кръг.
14 мача 2 гола

Галин Иванов
19-годишен, Берое
Въпреки че дълго време бе контузен и игра малко, атакуващият халф на Берое показа класа. Към него вече има интерес от столичните грандове. Роденият в Казанлък талант не успя да се разпише през есента, но въпреки това остави добри впечатления.
8 мача 0 гола

Даниел Младенов
20-годишен, Марек
Нападателят пристигна в Дупница от Велбъжд и бързо се утвърди в тима. Показва висока класа и отбеляза решителни голове. Говори се, че доста чуждестранни отбори проявяват интерес към младия голаджия.
13 мача 4 гола "Б" група Красимир Георгиев
21-годишен, Локо (Мз)
Дошлият от Спартак (Пл) нападател е с основна заслуга за първото място на тима в Западната "Б" група. Взаимодейства отлично с основния реализатор Атанас Николов.
12 мача 4 гола



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 32
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).