ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев завърши наравно с полския Корона
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:27 / 07.02.2012Коментари (113)11587
© botevplovdiv.bg
С гол на рожденика Тодор Неделев "Ботев" Пловдив стигна само до равенство в първата си конролна среща в Анталия, в която спокойно можеше да победи с разлика съперниците си от "Корона" (Киелце), пише официалният сайт на "канарчетата". 19-годишният капитан се разписа от фаул в последната минута на мача за крайното 1:1, след като преди това Готебиевски бе дал преднина на поляците в 63-ата минута.

Двата отбора изнесоха здрав и динамичен двубой на отличен терен и при добри атмосферни условия. "Канарите" започнаха сковано и в първите десетина минути бракът в действията им преобладаваше. След това обаче, играчите на Милен Радуканов уставиха контрол върху мача, отърсиха се от напрежението и започнаха да плетат хубави комбинации в атака, допълнени със стабилни действия в защита.

В 17-ата минута бърза многоходова атака на "Ботев" завърши с центриране на Аргиров към Петър Атанасов, чийто удар с глава мина на педя от сглобката на вратата. Малко след това Неделев пусна в коридор за Телкийски в наказателното поле, но халфът бе изпреварен с част от секундата от защитник. В 23-ата минтута Тошко отправи плътен шут от около 25 метра, спасен със сетни сили от вратаря на "Корона".

В 29-ата Ивайло Димитров намери в "чешка уличка" Атанасов, който преодоля вратаря, но скъси твърде много ъгъла и ударът му намери външната част на мрежата. 3 минути по-късно при меле в наказателното поле на Ботев дойде и единствената добра ситуация за поляците през първата част, при която Мартин Димов изчисти от голлинията.

След няколко хубави атаки на "жълто-черните" дойде и вихъра от пропуски в края на полувремето. Първо Неделев разсече защитата на "Корона" с пас през центъра, Атанасов се отскубна, преодоля излезлия да го пресреща вратар, но притиснат от защитник би в аут на празна врата. В следващата минута острието направи страхотно двойно с Деян Христов и стреля по диагонала отново встрани от вратата. В последната минута на първата част делящите една стая по време на лагера Неделев и Атанасов отново показаха разбирателство, но Петьо би в тялото вратаря.

Така първото полувреме завърши без гол въпреки сериозното надмощие на "Ботев" Пловдив.

Второто полувреме "канарчетата" отново започнаха неуверено и в първите 5 минути футболисти на "Корона" на два пъти можеха да открият след грешки на нашите. Сценарият от първото полувреме обаче се повтори и "Ботев" постепенно започна да доминира изцяло на терена.

Първите добри шансове след почивката се откриха пред Дидо Христов. Полският вратар първо извади в корнер негов шут, а след ъгловия нападателят се извиси и стреля с глава над вратата. Постепенно Радуканов започна със смените и въпреки, че държаха изцяло инициативата неговите футболисти трудно стигаха до голови ситуации.

Изненадващо на фона на събитията "Корона" поведе в резултата в 63-ата минута. При поредната си атака "жълто-черните" сгрешиха в разиграването, поляците отнеха топката и с дълъг пас тя бе изпратена в половината на "Ботев". Амбарцумян излезе извън наказателното поле, но вместо да изчисти я подари на връхлитащия Готебиевски, който на празна врата не сгреши 0:1.

"Канарите" тръгнаха да връщат гола и обсадиха противника в неговата половина. Удари на Сашо Александров и Данчо Христов бяха отразени от вратаря, а Наско Курдов би с глава покрай вратата. За да се стигне до 90-ата минута, когато Кривия спечели фаул пред пеналта, а Тошко Неделев с красива парабола над стената изпрати топката в долния ляв ъгъл за 1:1.

Съставът на Ботев: Иванов (46-Амбарцумян), Аргиров, Димов (74-Рахов), Бонев, Ив.Димитров (60-Бачев), Телкийски (68-Александров), Манчев (46-Св.Петров), Й.Христов, Неделев, Атанасов (46-Огнянов), Д.Христов (46-Курдов)

Още по темата: общо новини по темата: 30
18.02.2012
18.02.2012
17.02.2012
16.02.2012
15.02.2012
15.02.2012
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на kurshaka1912
премахни филтъра

+18
 
 
Само за информация на изключително заинтересованите вълчовци, които както винаги ги интересува повече Ботев, отколкото локото. В първата контрола на Корона днес са започнали 5 титуляра, докато във втората са започнали трима. Тази статистика е спрямо последния им шампионатен мач. Ако погледнете нашия състав, вълчовци, то ние сме започнали с 5 титуляра, ако се гледа мача с Черономорец за Купата. Така че по-спокойно, че ще си докарате някой инфаркт.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Ботев с призив преди Славия: Чакаме те на "Колежа"!
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: