ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (8)
Младежи и възрастни се обединиха в защита на реконструкцията на спортна площадка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:05 / 29.07.2010Коментари (13)4839
© Plovdiv24.bg
В последните няколко седмици се разрази истинска драма с една от отдадените за реконструкция и модернизация спортни площадки в града ни.

Група, предимно възрастни пловдивчани, живущи в района, събраха подписка рещу модернизацята на съоръжението.

Спечелелият конкурса за реконструкция Цветан Кацаров се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да изкаже своята теза по въпроса и да запознае обществеността ссъс стартиралата подписка в защита на реконструкцията на площадката. Публикуваме писмото му без редакторска намеса:

Във връзка с нашумелия последно време спор около изграждането и съществуването на спортна площадка в район Южен, улица Трети март смятам, че следва обществеността да бъде по-добре запозната, понеже пред медиите се демонстрира само едната позиция - тази на група възрастни наши съграждани и лица имащи интереси в района на обекта - като например такива с незаконни гаражни клетки. Нашумялата позиция против изграждането на спортната площадка на ул. Трети март видно и от лицата по време на демонстрациите намира подкрепа само у група пенсионери, дори не всички в района, които не оценяват нуждата от един такъв обект, от това край тях да е чисто, подредено и красиво. В действителност на същото място има спортна площадка от десетилетия, строена по социалистическо време, която заварих в окаяно състояние, негодна за ползване, в състояние типично за годините на прехода.

Сега група от 20 човека се борят активно да няма площадка, но такава е имало, има и ще има без значение чия е и там ще има винаги деца които ще играят и ще вдигат глъчка, ще изразяват радостта си. Това е проблема за тях - чисто битов, не искат да се шуми. Такива проблеми всеки от нас е срещал когато като дете е играл, винаги е имало някой по-възрастен на който му е пречело, било шума, било радостта и удовлетворението у другите.

На фона на тази негативна позиция придобила широка изява, налице е е

© Plovdiv24.bg
дна друга - тази на група събрала в последните 2 дни повече от 200 подписа в защита на площадката, в която участват не само млади хора, а и възрасни - пенсионери, което доказва различните гледни точки, различните интереси. 

Ето защо един битов проблем му бе дадена гласност и в момента е използван с политически цели от едни или други.

Нуждата от промяна и обновяване на общинската инфраструктура в такива икономически рискови звена като спортните площадки в днешно време може да се извърши само с частен капитал, понеже кризата и затрудненията в публичния сектор са явни. Общината и да иска сама да обнови и изгради нова инфраструктура за децата тя не може да си го позволи, има по-големи планове - санира улици и булеварди. Ето защо се освобождава от това свое задължение да се грижи за площадките и ги предоставя в частни ръце.

На този фон се спекулира, че има далавера, но това ни най-малко е така, понеже тези които го твърдят също можеха да се явят на търга за площадките, да изготвят проект, да вземат банков заем при високите лихви, които са в момента както мен и същевременно да носят всички следващи се рискове. Да, но тези 20 души не могат да носят отговорност и единствено говорят - клеветят. Тяхната липса на инициатива, техните вечни подозрения за далавера не създават спортни площадки, не създават работни места, не плащат на Общината наем, нито данъци на Държавата.

Днес смятам, че е редно Пловдивската общественост да реши дали иска всичко онова, което бе занeмарено в последните 20 години да се обнови с частен капитал, понеже Общината отдавна е абдикирала от своите задължения и няма възможност да поддържа тази нискодоходна за нея инфраструктура. В противен случай, ако беше толкова високодоходна дейност, защо Общината не отремонтира площадките и не ги отдаваше под наем?

Всичко за спортните площадки можете да прочетете в новините по темата под статията.
Още по темата: общо новини по темата: 25
21.10.2021
12.02.2014
12.02.2014
12.02.2014
11.02.2014
29.01.2014
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на jjumeirah
премахни филтъра

+1
 
 
Тишина и спокойствие всеки от нас ще получи рано или късно,до тогава всеки би трябвало да се радва на шумът на живота!А ако ти е омръзнало даваш път на тези след теб,мястото е едно 2 метра под .....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Цяла България страда заради Григор Димитров
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: