Започна чистенето на Пловдив от плакати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:45 / 02.04.2009
3740
Голямото чистене на фриволно налепените из града афиши започна от подлеза на ул. "Гладстон". След два дни усилия на цяла бригада от "Чистота" резултатът започва да се забелязва, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Към една стара водоноска рационализаторите от "Чистота" са монтирали пароструйка с мощен генератор - цялата реализация на идеята е за около 10 000 лв. "Получава се много мощна пароструйка с около 100 градуса, която сваля плакатите много лесно. Напред пускаме обаче нашите женички, защото е много дебел пластът - лепени са по 10-15 афиша един върху друг", обясни управителят на комуналната фирма Радослав Кошински.

Първите два дни са минали по-скоро в експериментиране, все още пригаждат техниката, за да се постигне най-добър ефект. Наложило се е да сменят филтъра с по-подходящ, още уцелват най-оптималното количество миещ препарат, който добавят към водата, уточнява се до каква степен чистачките да изстъргват наслоените пластове хартия.

След "Гладстон", където според Кошински има най-много плакати, ще започнат почистването на стълбовете. Той е оптимист, че за няколко месеца служителите му ще успеят да изчистят целия град от плакатите.

Кметът Славчо Атанасов днес подписва заповедта, в която са определени разрешените за лепене на плакати места. В понеделник заместникът му по реда и сигурността Руси Панчев ще се срещне с рекламните фирми, за да ги информира.

"Край на безразборното лепене. Няма да допуснем след като "Чистота" свали афишите, те отново да заприличат на цирк. Глобите за нарушителите ще са много жестоки. Вярвам, че рекламните фирми ще проявят разбиране и няма да си играем на стражари и апаши", категоричен е Атанасов. Санкциите ще бъдат както за фирмите-рекламодатели, така и за разпространителите. Предвиждат се и индивидуални глоби за хората, които лепят плакатите. "На три места едновременно ще ударим, за да се спре сегашният хаос."

Предварителни разговори преди изборите градската управа ще има с всички партии, за да ги предупреди да не цапат града с агитационните си материали. "Безпощадни санкции от хиляди левове ще има и за тях, ако нарушат заповедта, няма да прави изключение и моята партия ВМРО", закани се Атанасов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (40):
18.04.2018 Вижте как хванаха 22-годишен от Самоков в центъра на Пловдив по време на нагло изпълнение!
20.10.2017 Хванаха мъж от Самоков да лепи обяви по стълбове! Той: В София никой не ме закачаше!
02.10.2017 Грозни обяви, налепени без ред и извън правилата, ядосаха много кмета
20.10.2016 Фирми, регистрирани в "Столипиново", грозно лепят обяви в Пловдив
07.04.2016 Видите ли някой да лепи обяви по стълбовете - сигнализирайте!
06.04.2014 Продължават да глобяват за реклами по стълбове и дървета
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).