Стамболийски се вдига на бунт срещу местната власт и "Монди"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
11:07 / 10.09.2014
8600
Жителтие на Стамболийски се вдигат на бунт срещу местната власт и фабриката "Монди". Ето какво пишат те в писмо до редакцията на Plovdiv24.bg.

Здравете, от месеци наред имаме проблем с преминаващите по централната за гр. Стамболийски, ул. "Иван Вазов", тирове натоварени с трупи, които снабдяват фабрика "Монди". Трафикът е 24 часа в денонощието, особено през ноща е още по-голям. Трясъкът, прахът и вибрациите са неописуеми. През зимата имаше колони от тирове по "Ив. Вазов" дълги сигурно километър - бучене на двигателите цяла нощ, вибрации и мръсен въздух.

Проблемът се корени в това, че всички улици бяха разкопани, за да се подмени канализационната система и така и не се асфалтираха. Маршрутът на тировете минаваше през ул. "Стефан Стамболов" - улица, която е успоредна на жп линията и това е най-краткия път до фабриката, но и тя е осеяна с дупки и незнайно как Общината е решила камионите да преминават през центъра на града. По цялото протежение на ул. "Ив. Вазов" ще пресичат огромен брой деца, за да отидат на училище, освен това има детска градина на същата улица. Това е основното ни притеснение в момента. По това време започват кампании по безопасността на децата на пътя, а тук се срещаме с нехайство и незаинтересованост.

Част от гражданите, които живеят в района събрахме 300 подписа и писахме писма до Кмета на гр. Стамболийски, до Полицейското управление, до "Монди", РЗИ-Пловдив, РИОСВ-Пловдив, но определено няма воля за решаването на този въпрос. Единствено в отговор на нашата жалба от РИОСВ писаха писмо до Кмета и се започна епизодично разпръскване на вода, за да се намали праха, но това по-скоро беше еднократен акт. От Кметството ни отговориха, че парите по Европейските програми са спрени и не могат да асфалтират. Всички знаем, че са спрени, но все пак очакваме да се пренасочи движението по стария маршрут, защото безопасността на движението е силно застрашена, замърсяването е голямо, сякаш има производство на цимент. Нивото на шума и вибрациите от камионите разтрисат силно сградите, автомобилите ни се чупят. Не може да има забрана за движение на тировете по магистралите, а в Стамболийски те да преминават нон-стоп през централната градска част и то със скорост, която превишава ограничението от 20км/ч.

Човекът, безопасността на движение и чистата околна среда не са приоритети в този град!

Надяваме се на Вашето съдействие - по подходящ начин да отразите проблема ни, защото това положение трудно се търпи. Все пак плащаме данъците си и имаме право да живеем в нормални условия.

Plovdiv24.bg ще продължи да следи случая и ще потърси отговори от отговорните институции!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)
Още новини от Регионални новини:
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).