Река Тополница заля стотици декари ниви

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:51 / 04.09.2014
3349
Река Тополница е излязла тази нощ от коритото си и е заляла над 600 декара земеделски земи, основно в землището на панагюрското село Поибрене. Няма пострадали хора и къщи. Наводнена е само една къща, но тя е необитаема, уточни кметът на селото Иван Пандуров. Към момента не е ясно каква е унищожената реколта, основно просо и царевица.

Екип обхожда района, за да направи първоначална оценка на щетите. Опасенията са, че преливните води от Тополница може и да са замърсили земеделските земи, тъй като реката минава през няколко хвостохранилища на рудници над Поибрене. В момента водите се оттичат и се пребират в коритото на реката.

Според началника на връзки с обществеността към община Панагюрище Цеца Плачкова-Попова, обстановката в останалите части на региона е нормална. Специализиран екип е обходил тази сутрин всички водоеми и към момента няма опасност от наводнения.

Заради очакваните обилни дъждове през следващите три дни, всички язовири и реки в Пазарджишка област са под 24 часово наблюдение. Към момента няма причини за тревога, уверяват от районното управление за пожарна безопасност и защита на населението от бедствия и аварии.

Няма изпуснати язовири край Златарица. Няма и наводнени къщи в селата около Панагюрище, пострадала е само една необитаема къща край Поибрене. Това съобщи директорът на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пазарджик Иван Панайотов по повод информациите за залети къщи и дворове в Поибрене.

Панайотов уточни, че вчера в района на Панагюрище са паднали 74 литра дъжд на квадратен метър, но още от снощи ситуацията е нормализирана и проблеми за хората няма.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (0)

Още по темата (204):
18.09.2015 Укрепиха свлачището на "Горни Воден"
24.06.2015 ЕС ни дава близо 2 млн. евро заради наводненията
17.02.2015 Компенсират фермерите заради наводненията през 2014-а
18.12.2014 Евродепутат: Европейските средства за възстановяване на щетите от наводненията са дългоочаквана помощ
15.12.2014 ЕП ще гласува над 10 млн. евро хуманитарна помощ за пострадалите от наводненията в България
14.12.2014 Ген. Кирил Войнов: Държавата е затънала в блатото на безотговорността
Още новини от Регионални новини:
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).