Порои удавиха Смолянско

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:29 / 17.06.2014
2661
Градушка, придружена с пороен дъжд, унищожи 80 процента от насажденията в село Гълъбово, община Баните. Бурята наводнила три къщи, които са отводнени от екип на Районната служба "Противопожарна безопасност и защита на населението" в Баните. Пътят за съседното село Сливка е затворен от наноси, който се разчиства с техника от общината. 

По пътищата и улиците в пет села - Оряховец, Вишнево, Давидково, Стърница, Загражден и Гълъбово - има пропаднали участъци. За щастие няма пострадали хора.

Градушка е нанесла и сериозни поражения върху реколтата в доспатското село Бръщен. На някои ниви насажденията са изцяло изнесени от дъжда. Най-малко са пострадали площите, засети с картофи. Пороят е разрушил инфраструктурата, а пет къщи и един гараж са били наводнени. По пътя за Бръщен се е активизирало свлачище и има множество паднали камъни и наноси.

Кметът на община Доспат Антим Пържанов е разпоредил комисия да огледа всички населени места и да оцени щетите. Поддържа се непрекъсната комуникация с кметовете на населените места за да не се пропуснат щети от стихията.

Екипите на гражданска защита в най-пострадалите от дъждовете през последните дни населени места, сред които и Пловдив, постоянно получават нови сигнали за помощ и съдействие, същевременно от БАН прогнозират, че валежите ще продължат до края на седмицата. Още утре са възможни градушки - предупреждават метеоролозите.



Източник: радио "Пловдив"

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Нерегламентирано сметище дразни жители на село до Пловдив
Огромно дърво се стовари върху покрив на жилищна сграда край Плов...
Любопитно: Колко са минералните бани по пътя на Родопската теснол...
Отвориха "Голямоконарско шосе" след тежката катастрофа с камион и...
Кметът на Садово: Ударихме дъното с Корнелия Нинова! Целият неин ...
Полицейският участък в община до Пловдив се сдоби с нов автомобил...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).