Общински съветници получавали незаконно 20 месеца по-високи заплати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:11 / 29.07.2014
1759
Пазарджишките общински съветници незаконно са получавали по-високи заплати в продължение на 20 месеца, установи Окръжната прокуратура. Изчислено е, че всеки един се е облагодетелствал с по 4 хиляди лева.

Периодът, в който общинските съветници от Пазарджик са вземали неправомерно завишени заплати, е от 1 юли 2012 година до началото на февруари тази година. Въпреки влизането на изменението на Закона за местното самоуправление и местната администрация, което предвижда получаването на 30 процента от средното за администрацията възнаграждение, или 120 лева, пазарджишките съветници са продължили да получават по 340 лева месечно.

Нещо повече, въпреки погазването на закона, съветниците са гласували и ново увеличение на заплатите - по 540 лева на месец. Решение, което беше оспорено от Административния съд поради липсата на мотиви за скока на възнаграждението и липсата на обществен дебат.

Засега не е ясна каква ще е съдбата на надвзетите суми от общинските съветници. Към момента липсва и коментар от Общинския съвет с обяснението, че въпросът ще бъде дискутиран в началото на следващата общинска сесия през септември.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).