Незаконни дестилерии разкриха инспектори от Митница Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:10 / 01.10.2009
2383
Три нелегални обекта за производство на етилов алкохол разкриха служители на Митница Пловдив. Нарушенията са констатирани при проверка на дестилерии, действащи на територията на община Марица и община Садово.

В момента на проверката собствениците и на трите обекта са засечени да изваряват ракия. Едната дестилерия е била оборудвана с осем казана с обща вместимост - 3100 литра, а другите два обекта - съответно с четири и два казана. Освен че въпросните обекти не са регистрирани, съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове, се оказва, че два от тях са построени незаконно.

Съставени са три акта за нарушение на акцизното законодателство, като основните детайли от съоръженията на двата обекта в община "Марица" са демонтирани, така че инсталациите да не могат да функционират. Тази мярка се е наложила поради факта, че казаните са били вградени в пода и стените на помещенията и изземването им на този етап е невъзможно. Заедно с "лулите" и горните части на казаните са иззети и наличните в обектите количества ракия.

В тези случаи законът предвижда глоба в размер до 3000 лева за физически лица и имуществена санкция до 6000 лева за юридически лица и еднолични търговци. Освен паричната санкция, използваните съоръжения също подлежат на отнемане в полза на държавата.

От началото на тази година на територията на Пловдивска област са извършени 31 проверки на специализирани малки обекти за дестилиране (СМОД). Демонтирани са общо 14 казана с вместимост 4800 литра. Проверките на обекти продължават.

Виж коментарите (6)
Още новини от Регионални новини:
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).