Наблюдателна кула ще съобщава за горски пожари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:44 / 29.08.2014
1087
Община Асеновград ще кандидатства с проект "Интегрирана система за ранно известяване на горски пожари с автоматична наблюдателна станция /противопожарна кула/ в землището на с. Манастир, ПИ № 214006, община Лъки и център за управление и контрол сградата на Община Асеновград"-по Мярка 266 "Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности" по ПРСР.

Проектът предвижда изграждане на стоманена кула с височина 22 метра и монтаж на система за видеонаблюдение на върха на кулата. Проектираната високотехнологична автоматизирана система открива горските пожари в ранен стадий и е предназначена за дистанционен пожарен мониторинг на горските масиви, собственост на Община Асеновград. 

Системата ще има възможност да предава данни и картина в реално време в центъра за управление в сградата на Община Асеновград. Тя ще осигури автоматизация на процеса за откриване, контролиране и установяване посоката на развитие на пожарите и съответно предприемане на ефективни действия в ранен етап от възникването им, като това ще доведе до минимизиране на свързаните с тях загуби и жертви.

Като място за ситуиране на наблюдателната станция е избрано землището на с. Манастир, община Лъки, където община Асеновград притежава 3,6 хил. дка гори и земи от горския фонд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).