"Канарите“ и самодейци ще пеят за кукленци днес

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
10:44 / 22.10.2019
5069
Концерт на прочутия оркестър "Канарите“ ще събере любителите на българския фолклор на площада в Куклен днес от 18,30 ч. Той се организира от кандидатите за кмет на Община Куклен Елена Филева и за общински съветници от листата на Коалиция ЗС "Александър Стамболийски“, НФСБ, СДС и АБВ.

За жителите ще пеят и самодейни състави от общината, които участват във фестивали у нас и в чужбина и се връщат оттам с много награди. Те ще покажат автентичния фолклор от населените места, а тяхната цел е да го съхранят за поколенията.

Една от целите на Елена Филева е по време на нейният мандат да продължи с родолюбивата си инициатива за съхраняването на народното музикално творчество с различни сценични изяви. Тя предвижда още да бъдат събрани и издадени в сборници над 1000 автентични народни песни, характерни за селата, включително от други фолклорни региони. Целта е да се запазят обликът и неподправеното творчество на самодейните състави.

От десетилетия оркестър "Канарите", чийто създател и ръководител е Атанас Стоев (акордеон), пресъздава магията на българския фолклор със своите изпълнения.

Организаторите канят кукленци и гостите на града от 18,30 ч. на площада, където ги очакват много настроение, песни и танци.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).