Камиони застрашават жителите на три села между Перущица и Върховръх

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
13:58 / 13.09.2012
3383
Тежкотоварни камиони с маса от 40 тона застрашават пътуващите по пътя между Перущица и Върховръх. Камионите товарят дърва и преминават по 25-километровата отсечка незаконно. Така пътят се свлича и се отварят големи дупки, а в отделни участъци пътят дори пропада.

"Камионите създават предпоставка за катастрофи и има реална възможност да откъснат населените места Скобелево, Чурин и Върховръх от света", заяви заместник-кметът на Община "Родопи" Таня Бочукова.

Тя поясни, че 90% от пътя е построен на свлачище и тежките камиони го активизират. За свличането допринася е фактът, че шосето се намира на склон. Така при най-малкото пропадане дори доставката на хляб за трите села ще спре.

"Ние поддържаме пътя, постоянно кърпим дупки и го рехабилитираме, но камионите го рушат", поясни Бочукова.

По закон тежкотоварните камиони трябва да се движат по горски път, докато излязат на път от републиканската пътна мрежа. Тяхното движение по пътя между Перущица и Върховръх е забранено.

Таня Бочукова инициира спешна среща с представителите на КАТ, ДАИ и експерти от общините "Родопи" и Перущица, за да решат наболелия проблем.

Жителите на селата са заявили готовност да блокират с жива верига пътя на камионите.

Виж коментарите (5)
Още новини от Регионални новини:
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот
Проекти за над 14 милиона лева в община Хисаря
Големи изкушения в богато пловдивско село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).