Без съд за ромите, гаврили се с гробове в Звъничево! Било детска постъпка!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
16:20 / 22.10.2012
2807
Прекратено е производството срещу ромите, които се снимаха до гробове в пазарджишкото село Звъничево, каза говорителят на Окръжната прокуратура в Пазарджик Снежана Стоянова. Делото е образувано за хулиганство. Мотивът на наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура Борислав Панчов да го прекрати и да не стигне до съда е, че от събраните доказателства става ясно, че тези лица са отишли на гробището заради бас със свой приятели. 

Ромите, повечето от които са непълнолетни, се озовали на гробището, за да покажат на приятелите си, че не ги е страх в тъмното да отидат в гробищния парк. За да докажат, че са проявили тази смелост, те са направили снимките, каза също Стоянова. 

Тя допълни, че прокурорът е приел, че извършеното е морално укоримо, но за да бъде окачествено като хулиганска проява, е трябвало действията им да са насочени към провокиране на възмущение в обществото. Освен това няма и пострадала страна по смисъла на нашето законодателство. 

"Може би на никой няма да му е приятно някой да се снима на гроба на негов близък, но това е детско решение за доказване на смелост, а не за оскверняване на паметта на покойници", уточни Стоянова.

Четиримата роми бяха задържани от полицията в Пазарджик на 2 май тази година, след като се снимаха около надгробни паметници в село Звъничево. Двама от тях са непълнолетни. Направените снимки, на които се вижда, че на един от паметниците дори са сложени слънчеви очила, те публикуват в една от социалните мрежи.


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (11)
Още новини от Регионални новини:
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).