5-ма мъже и жена бяха заловени при специализирана полицейска операция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:40 / 25.06.2012
2199
Петима мъже и една жена бяха заловени при специализирана полицейска операция за предотвратяване разпространението на наркотици на територията на ОДМВР - Пловдив. В петък около 18 часа на изхода на Пловдив в посока Садово криминалисти от група "Наркотици" при сектор "Противодействие на криминалната престъпност", колегите им от РУП - Асеновград и служители от секторите "Специализирани полицейски сили" и "Пътна полиция" спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген", управляван от В.А. /40 г./ от Садово. 

В колата пътувала и приятелката му М.М. /34 г./ от същия град, у която бил намерен плик с марихуана. При последвало претърсване в жилището на мъжа били открити 12 топчета от същия наркотик. Експертите са установили, че иззетата марихуана е с общо тегло 57,094 грама. В хода на разследването е станало ясно, че двамата били купили наркотика от 40-годишния пловдивчанин В.П. Той е бил заловен в дома си в Пловдив заедно с неговия съсед З.Р. /27 г./ в момент на разтегляне на марихуана с електронна везна. 

При проверка в къщата и двора на В.П. са били открити общо 49,38 грама от изсушения коноп. По време на операцията у било установено още, че В.П. е купил наркотиците от друг пловдивчанин - С.В. / 29 г./, в чийто апартамент и мазе полицаите открили две лаборатории за отглеждане на марихуана. При последвалото претърсване от различни помещения са били иззети 30 растения канабис, 28 броя посадъчен материал от същия вид, 57 полуизсушени стръка канабис с общо тегло 2,5 кг, сух канабис - 27,79 грама, и оборудване за отглеждането на тези растения. В лекия автомобил на С.В. са били намерени още 0,149 грама марихуана. 

Същия ден е бил заловен и А.И. /25 г./ от Пловдив, който помагал на С.В. в отглеждането на канабиса. След 24-часовото задържане на шестимата, заловени по време на специализираната операция, петимата мъже са приведени за 72 часа в следствения арест. Установено е, че Н.П. и З.Р. са известни на полицията и осъждани за подобни престъпления.

Виж коментарите (6)
Още новини от Регионални новини:
43-годишна шофьорка сътвори гафа на седмицата
След сигналите за насилие във Велинград, прокуратурата се задейст...
Кметът на наводнено село в Карловско: Страхът присъства
Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и от...
Родопската теснолинейка е уникална атракция, може да се заснеме в...
Семейство, което продава череши на борсата в Първенец: Реколтата ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).