Жълти жилетки посрещат клиентите на пловдивските заведения и хотели

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
17:07 / 28.01.2020
3042
Жълти жилетки и плакати с надпис "Протест" посрещат клиентите в пловдивските заведения и хотели. Сервитьори и служители в хотелите пък са сложили ленти с надпис "Протест", а на клиентите се раздават брошури с декларация, в която се описва за какво се борят, видя репортер на Plovdiv24.bg

Собствениците на ресторанти и хотели в Пловдив и персоналът им ще облекат жълти жилетки и протестират пред Народното събрание в сряда по обяд. Обектите ще работят с намален състав. По информация на Еньо Енев, член на УС на БХРА и председател на пловдивската структура, в сектора са ангажирани половин милион души. "Ако не бъдат чути нашите искания, започваме ефективни стачни действия", предупреди той на специалната среща на хотелиери и ресторантьори от града и областта.

Националният протест е срещу новата данъчна политика, прокарана през Наредба Н-18. Промените засягат всички фирми в страната, които приемат плащане в брой и използват касови апарати, софтуер за управление на продажбите и интегрирани автоматизирани системи за продажба.

Освен спорните изисквания по наредбата за отчитане на касовите апарати, браншовиците искат и ДДС да бъде намален на 9%. Досега търговците на няколко пъти се обявиха против Наредба Н-18. Според тях тя създава допълнителна финансова тежест за легалния бизнес и най-вече за малките и средните предприятия. Исканията на бранша ще бъдат внесени отново в деловодствата на Министерство на финансите и Националната агенция по приходите. Припомняме, че миналата седмица от НАП обявиха, че няма да оттеглят спорната наредба.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock
Оповестиха скандални схеми, по които ни "работят" от КАТ
Забравете за някои автобуси в късните часове, промените ще са фак...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).