Жителка на пловдивско село стана на 100 години

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:10 / 13.10.2022
7556
Кметът на община "Марица“ Димитър Иванов и кметът на с. Граф Игнатиево Нестор Чочев честитиха 100-годишния юбилей на Атанаса Оджакова от селото преди дни.

Иванов й връчи плакет на община "Марица“, огромна кошница с плодове и лакомства, както и букет от 11 червени рози с пожеланието да й гостува отново на 111-ия й рожден ден.

"Пожелавам ти да си все така жизнена и енергична и да ме поканиш отново на тази дата след 11 години“, обърна се към нея Димитър Иванов.

Подаръкът, който развълнува най-много столетницата, бе шалче с цветовете на българския флаг, което кметът на община "Марица“ наметна на раменете й.

"Обичам България, мило ми е за нея и няма скоро да я оставя“, зарече се баба Атанаса и се загърна плътно с шалчето.

Кметът на с. Граф Игнатиево Нестор Чочев й поднесе красив букет цветя и поздравителен адрес от името на кметството в селото.

Близките на жената разказаха, че тя следи изключително зорко какво се случва в България и въпреки, че не вижда добре, телевизорът й непрекъснато е включен на един от новинарските канали. Столетницата разпознава политиците по гласовете и е много заинтересована от политическата ситуация в страната и съдбата на България.

Баба Атанаса е работила в селското стопанство до пенсия. Яде всичко, пие алкохол изключително рядко – само при специални поводи. Тя собственоръчно е поддържала градината си до 80-годишната си възраст. Максимата й в живота е "Който работи - не се разболява“.

За тържеството по случай рождения й ден се събра цялата й многолюдна фамилия – двете й дъщери, петимата внука и двамата правнука. Кулминацията на вечерта бе, когато столетницата, заобиколена от близките си и гостите, духна свещите на огромната шоколадова торта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).