Жилища и промишлени сгради около новата спортна зала на ПУ?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
13:55 / 15.07.2012
5784
Ще бъде ли застроен в близко бъдеще районът около новата спортна зала на ПУ "Паисий Хилендарски"? Какво строителство е предвидено там? Ще бъдат ли изградени нови пътища? С тези въпроси Plovdiv24.bg се обърна към кмета на район "Северен" Ральо Ралев, който сподели за нашите читатели:

"В района на новата многофункционална спортна зала на ПУ "Паисий Хилендарски" подробният устройствен план (ПУП) предвижда предимно жилищно застрояване. От източната страна според този план е предвидено построяването на жилища, а от западната - предимно на промишлени сгради. 

Когато бъде урбанизиран и застроен, кварталът ще се казва "ПУ Паисий Хилендарски". Всеки, който реши, може да строи там. Естествено, предвидено е и изграждането на пътища. Но засега няма изразени конкретни инвестиционни намерения. Разбира се, всеки инвеститор е добре дошъл. Понеже голяма част от парцелите обаче са частна собственост, възможно е инвеститор да го закупи от частно лице, а общината ще разбера за това на етап изготвяне на проекти", обясни Ралев.

Припомняме, че зам.-кметът на Пловдив Александър Държиков обяви още в началото на годината, че в бюджета на Пловдив има заложени 300 000 лева за проектиране на нов мост над река Марица, който ще свърже бул."България" с бул."Копривщица". Очаква се това съоръжение да спомогне за развитието на новия район "ПУ Паисий Хилендарски". Проверка на Plovdiv24.bg показа, че в района на бъдещия булевард, който ще е естествено продължение на новия мост, вече има построен нов жилищен комплекс. Друго ЖК пък вече от няколко години функционира южно от новата сграда на ПУ, на самия бряг на река Марица.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).