Здравко Димитров ще представлява България в Конгреса на местните и регионалните власти в СЕ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:29 / 16.12.2020
1841
Кметът Здравко Димитров бе избран за член на Конгреса на местните и регионалните власти в Съвета на Европа. Днес той участва в първото заседание на националната делегация, която представлява България в конгреса в мандат 2021 - 2026 г. В нея влизат кметовете на 12 български общини – шестима членове и шестима техни заместници. Срещата се състоя онлайн и на нея единодушно за ръководител беше избран кметът на Елена Дилян Млъзев заради опита си от предишния мандат в конгреса.

Димитров ще участва в  Комисия по управлението, която се отговорна за доброто управление и демокрацията, публичните финанси, трансграничното и междурегионално сътрудничество и е-демокрация, както и със сътрудничество с други организации на СЕ и ЕС. 

Конгресът се състои от две камари - Камара на местните власти и Камара на регионите. Включва 324 изборни представители на местни и регионални власти и същия брой техни заместници. Те заедно представляват над 200 000 местни и регионални власти.  В конгреса  са представени  четири групи: на Европейската народна партия, на Европейските консерватори и реформисти, на Независимите либерал демократи и на Социалистите, зелените и прогресивните демократи. Председател на Конгреса е Андерс Кнапе от Швеция/ЕНП.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).