Здравко Димитров кани пловдивчани да почетат 120-та годишнина от рождението на Никола Алваджиев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:17 / 09.09.2020
3653
Преди 120 години през 1900 г. на 11 септември в Пловдив се ражда големият летописец, писател, документалист и историк Никола Алваджиев - най-яркото име в съвременната пловдивска летописна школа.

Във връзка с тази годишнина, по инициатива на кмета на Пловдив Здравко Димитров на 11 септември, петък, от 11.00 часа на паметната плоча на Никола Алваджиев в Стария град ще се проведе кратка церемония, на която с поднасяне на цветя ще бъде почетено рождението на автора на най-пловдивската книга -"Пловдивска хроника“, справедливо наречена "пловдивската библия“.

За живота и книгите на талантливия разказвач ще говори Надя Фурнаджиева от издателство "Летера“. На церемонията ще присъстват синът на Никола Алваджиев – журналистът Станко Стоянов, заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, кметът на район "Централен“ Георги Стаменов, общински служители, представители на НБ "Иван Вазов“, на пловдивските читалища, граждани, медии.

Община Пловдив кани всички, които биха искали да се присъединят към честването да заповядат на 11.09.2020 в 11 часа на паметната плоча, която се намира на стената на сградата точно срещу входа на Етнографския музей в Стария град.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).