Засилват мерките срещу незаконните сметища в "Столипиново"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:45 / 10.06.2015
2597
Четири екипа, сформирани от представители на компетентните институции, започват в "Столипиново" засилени постоянни проверки за спазването на общинските наредби. 

Това беше решено по време на състоялата се по повод актуални проблеми среща на кмета на район "Източен" Николай Чунчуков, заместник-кметовете Емил Начев и Запрян Тодоров, главния еколог на района Васко Василев с представители на Шесто районно управление, Общински инспекторат, ОП "Общинска охрана" и с участието на директора на ОП "Чистота" Иван Стоянов.

По думите на районния кмет през последния месец в "Столипиново" са констатирани много случаи на нерегламентирани сметища, които, въпреки усилията и иновативните подходи на общинската комунална фирма, отново се появяват на няколко точно фиксирани места. 

Наблюденията и анализите сочат като една от причините каруците, извозващи строителни отпадъци, които, в нарушение на приетата от Общинския съвет наредба, продължават да циркулират не само в квартала, а и извън района.

Друг тревожен проблем е все по-разширяващото се отглеждане на домашни животни, което допълнително замърсява квартала. Освен конете, се увеличава броят на кравите - над 20 например се отглеждат в обор на ул. "Шумен", вече има и цели стада с по 30 кози и ярета.

"Съвместните проверки, които започват още в понеделник, имат за цел да предотвратят образуването на нерегламентирани сметища", отбеляза кметът на район "Източен" Николай Чунчуков.

Участниците в срещата изразиха своята решимост да приложат спрямо нарушителите цялата предвидена от закона строгост и при необходимост да конфискуват каруци, да глобяват и пишат актове.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).