Започва фолклорният събор на "Лаута", а вино ще се лее в Стария град

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
06:00 / 11.05.2019
8280
Четвърта поредна година парк "Лаута" очаква хиляди изпълнители и десетки хиляди посетители за Народения събор на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Големият фолклорен фестивал в район "Тракия" ще продължи и през двата почивни дни - 11 и 12 май. Официалното му откриване е днес от 12 часа. За най-нетърпеливите, обаче, има мероприятия в програма още от 10 часа, когато започва училището по гайда, кавал, тъпан и гъдулка. От рано своята изложба със старинни оръжия ще нареди и комитет "Традиция".

Големият вечерен концерт е - от 19,30 часа на сцена 1 ще излезе Николай Славеев и бенд; от 19 часа на сцена 2 ще има хора за майстори с DJ Цецо Йошев, а на сцена 3 от 19 часа излиза фолклорният оркестър към АМТИИ - Пловдив.

"Елате да се насладим ЗАЕДНО на магията на българския фолклор и традиции. Нека съхраним обичаите си за бъдещите поколения! Ще се забавляваме с народни песни, танци, занаяти, надпявания, надигравания и още много", канят организаторите от фирма "Ясмина", Община Пловдив и район "Тракия". На разположение на пловдивчани и през двата дни ще три сцени, веселбата ще продължи до 22 часа (програма в прикачената галерия).

Днес се открива и петото издание на Дефиле "Вино и гурме“ (11- 12 май), стартът му е в 11 часа в началото на Стария град - ул. "Съборна" 2. Пловдивчани и гостите на града ще могат да видят и чуят изпълненията на ансамбъл "Елика", след което по традиция започват дегустационните обиколки. В съботния ден те продължават до 19 часа, а в неделния - до 18 часа.

Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, и специални държачи за тях се предлагат заедно с жетони. Тази година се предлагат и кулинарните изкушения на символични цени.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).