Зачестяват случаите на ухапани от кърлежи в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:38 / 16.05.2013
2375
Зачестяват случаите на ухапани от кърлежи в Пловдив, съобщи д-р Моника Троянчева от дирекция "Контрол на заразните болести" в Регионалната здравна инспекция. От началото на този месец има 16 ухапани от кърлежи в Пловдив и региона, каза д-р Троянчева и уточни, че на този етап няма настанени в болница с диагноза кърлежопреносими заболявания. 

Увеличението на ухапаните от кърлежи се дължи на рязкото затопляне през месец май, което се отличава в сравнение с останалите месеци от началото на годината, каза още д-р Троянчева. Тя заяви, че за периода от януари до април има между един и трима ухапани от кърлежи месечно. Хората активно се движат навън и трябва да вземат необходимите мерки за предпазване от кърлежи. 

"Препоръчително е да се носят свободни дрехи, които обхващат по-голяма площ от тялото, могат да се използват и репеленти. Добре е да се избягват необработените тревни площи. 

С повишаването на температурите зачестяват и чревните инфекции, но на този етап епидемичната обстановка в тази насока е спокойна", допълни д-р Троянчева. 

Отбелязва се тенденция към намаляване на варицела в Пловдивско. От началото на годината до момента има 1 418, а само за първото тримесечие на миналата година са 1471, каза още д-р Моника Троянчева. По думите й увеличението от варицела започна през есенно-зимните месеци на миналата година, но сега е отбелязва тенденция към намаляване и от 530 случая през януари за април броят им е 206.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Откриват най-новата детска градина в "Тракия"
Поредна промяна в МВР-Пловдив, завръща се стар началник
Интересно събитие, посветено на семейството, ще се проведе в Плов...
Илхан Кючюк в Пловдив: ДПС иска обединение и стабилност за една п...
Възрастна жена почина в болница в Пловдив, има арестуван
Откриват най-новата детска градина в "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).