Ясна е новата структура след сливането на две пловдивски болници

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
08:46 / 09.10.2018
8323
Ясна е новата болнична структура след осъществяване на вливането на МБАЛ "Св. Мина" в МБАЛ "Св. Пантелеймон", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Тя трябва да бъде гласувана на предстоящата общинска сесия предвид факта, че е в ход финализиране на вливането чрез вписване в Търговския регистър и Агенцията по вписвания.

Така в сегашната сградата на МБАЛ "Св. Пантелеймон" на бул. "Никола Вапцаров" - или База1, остават следните структури:

Отделение по нервни болести; Отделение по физикална и рехабилитационна медицина; Второ вътрешно отделение ; Отделение по АГ; Отделение по гастроентерология; Отделение по урология; Отделение по лицево-челюстна хирургия. 

Хирургичното отделение се разширява, приемайки леглата на хирургичното отделение на МБАЛ "Св. Мина". Отделение по анестезиология и интензивно лечение също приема леглата на МБАЛ "Св. Мина", създавайки се единна структура.

В тази база остават още Клиничната лаборатория; Микробиологичната лаборатория, Отделението по клинична патология; Отделението по образна диагностика, ТЕЛК и Спешното приемно отделение, което в последствие ще бъде разработено за утвърждаване на медицинския стандарт "Спешна помощ".

В базата на ул. "Иван Вазов" - т.н. База1 или сградата на вливащото се болнично заведение "Св. Мина",  се създава Първо вътрешно отделение, включващо бившото вътрешно отделение, Ревматологичното отделение на МБАЛ "Св. Мина" и Първо вътрешно отделение на МБАЛ "Св. Пантелеймон".

Отделението по АГ се мести от сградата на ул. "Весела", но без промяна в броя на леглата и персонала. Кардиологичното отделение също остава без промяна; и Отделението по педиатрия остава със същата структура по отношение легла и персонал. Създава се филиал на Отделението по образна диагностика в Филиал на клиничната лаборатория. Новата структура трябва да бъде утвърдена в четвъртък.

Виж коментарите (0)

Още по темата (66):
08.09.2023 Разрешиха на МБАЛ "Св. Мина" да купи нова апаратура
22.08.2023 Голяма болница в Пловдив си търси лекари
09.12.2022 Мария Горева спечели конкурса за управител на МБАЛ "Св. Мина"
25.10.2022 Голяма болница в Пловдив си търси шеф
04.08.2022 Концерт в подкрепа на МБАЛ "Свети Мина" 
02.08.2022 Още пари за пловдивска болница
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).