Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща на 9 км от Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (25)
10:09 / 09.07.2022
258777
Къща в пловдивското село Войводиново се продава за главозамайващата цена от 425 000 евро. Сградата е с обща площ 400 квадратни метра, дворът е един декар, има басейн и двоен закрит гараж, видя репортер на Plovdiv24.bg

Продавачът съвестно изброява предимствата на имота - сградата е на два етажа, като на първия етаж има хол, трапезария и кухня в общо помещение, спалня, баня и тоалетна, сервизно помещение между двата гаража с вход и към кухнята. По вътрешно стълбище се стига до втория етаж, на който има четири спални, две гардеробни, две бани с тоалетни и голяма просторна тераса с гледка към двора и басейна в имота. В задната част на двора има голям закрит двоен гараж и пред него са обособени още две открити паркоместа. Къщата не е обзаведена.

Обявата предизвиква порой от коментари, почти всички негативни. Повечето от тях са шокирани от цената и отбелязват, че за такава сума може да се купи повече от приличен имот в Испания, Франция или Великобритания: 

"За такива пари - къща в Лондон или Кент. Пет-шест къщи в Южна Франция или в някой испански курорт", "Войводиново да ни е квартал на Сен Тропе?", "За тези пари в САЩ можеш да си купиш чисто нова къща с гараж, заден двор, в населено място където годишната ти заплата ще е 80000 долара и нагоре!", "Войводиново стана Монако", "Ехее и Холивуд надскочихме", "Ама това в Париж ли е?", "Дом на два етажа в южна Италия, с мрамор и голям двор, на 25 км от морето струва 150 000 евро!"...

Потребител пита на колко метра от морето е предлаганата къща, а находчивият отговор е: първа линия на дерето. Заради космическата цена коментаторите припомнят, че във Войводиново няма общоселска канализация, както е в повечето български села и най-вероятно и във въпросния имот има септична яма. Критикува се липсата на обзавеждане, а някои отбелязват, че са използвани евтини материали с претенции за лукс. 

"Разгледах внимателно снимките, та какво точно от къщата, мястото, обзавеждането дето го няма или локацията предполагат цена от 425 000 евро? Това е космическа цена, на която биха завидели собственици, предлагащи имоти в световен мащаб. Не смятате ли че доста се излагате?!" - пише дама. Друга допълва "Ставате смешни хора. Половин милион за селска къща с плочки от преди половин век. Като ще претендирате за тези пари, поне малко вложете. С трици маймуни искате да ловите.".

Край на дискусията слага коментар, в който се казва, че същата тази къща преди време е предлагана под наем за сумата от 1500-2000 лв. "Явно не върви и сега искат да я продадат и да вземат 35-годишен наем накуп" - отбелязва човекът.

Виж коментарите (25)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).