Вълчан Петров получи отличието "Почетен гражданин на Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
20:49 / 05.12.2017
3685
Традиционната годишна коледна изложба на най-голямото творческо сдружение на художници беше открита в изложбената зала на ул. "Гладстон" 32. На церемонията бяха връчени традиционните награди в областите: "Живопис", "Графика", "Скулптура", "Млад автор". Присъдена бе и утвърдената "Награда на кмета", която се връчва за втора поредна година по инициатива и със средства, осигурени лично от кмета на общината Иван Тотев

Миналогодишният носител на "Наградата на кмета", големият пловдивски художник Вълчан Петров, отново бе един от главните герои в тържествената церемония, тъй като в началото на вечерта в присъствието на многобройните гости, колеги, приятели и почитатели получи от председателя на Общински съвет - Пловдив Савина Петкова званието "Почетен гражданин на Пловдив". Маестро Вълчан Петров бе удостоен със званието по предложение на кмета по повод 70-годишния юбилей на големия пловдивски творец, като Общински съвет - Пловдив гласува решението си на редовното заседание на 28.09.2017 г. с пълно единодушие.

Заместник-кметът по култура и туризъм Александър Държиков връчи наградите в категориите "Живопис", "Графика", "Скулптура", едната награда за "Млад автор" и "Наградата на Кмета". Втората награда за "Млад автор" бе връчена от заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика - Георги Титюков. Освен грамоти и парична премия, победителите в отделните категории получиха и по един красив букет цветя, също осигурен от Община Пловдив.

На финала на вълнуващата вечер, музикален поздрав към всички участници и гости отправи тенорът от Пловдивската опера Ивайло Михайлов, в акомпанимент на пиано, който само преди месец се завърна от гастрол в Италия, където изнесе пет спектакъла на операта "Кармен" в Перуджа, Сполето, Асизи и Тоди.

Ето номинираните и наградените в отделните категории: 

ЖИВОПИС:

Иван Поповски, Жорж Сопаджиев, Иван Чакъров, Ели Станчева, Ангел Пачаманов, Христо Николов
Наградата получи - Иван Чакъров

ГРАФИКА:

Моника Роменска, Димитър Апостолов, Йордан Велчев, Христо Жеков
Наградата получи - Христо Жеков

СКУЛПТУРА:

Цвятко Сиромашки, Спас Киричев, Янко Ненов, Аршак Тжикян, Цветелина Ангелова
Наградата получи - Аршак Тжикян

МЛАД АВТОР:

Йорданка Порязова, Поли Станчева, Ваня Годжелова, Златка Шеткова, Лора Пармакова, Кирил Иванов
Наградата получиха - Кирил Иванов и Ваня Годжелова

НАГРАДА НА КМЕТА:

Христо Николов

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).