Военният министър идва за бойния празник на "Гарнизон Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:29 / 04.07.2018
3159
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства днес на честването на бойния празник на гарнизон Пловдив. Бойният празник ще се отбележи за трета поредна година. В честването ще се включат военнослужещи и служители от военните формирования на Българската армия от гарнизон Пловдив: 68-ма бригада "Специални сили“, Трета авиобаза – Граф Игнатиево, 24-та авиобаза – Крумово, 110-ти Логистичен полк и 91-ви Инженерен батальон, Втора зона за управление и наблюдение, регионална служба "Военна полиция", Военна болница – Пловдив, Военен съд, Военна прокуратура, Военното окръжие и други по-малки формирования. 

Програма: 

Отт 18.00 ч. ще се проведе празнично шествие на представителни блокове на военните формирования по пешеходната зона от бул. "6-и септември“ до площад "Централен". От 18.30 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, след което ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили воинския си дълг. От 19.00 ч. ще се проведе тържествено събрание – концерт, след което от 21.15 ч. ще има тържествена проверка /заря/.

Със заповед от 1915 г. по частите на Втора пехотна тракийска дивизия, препотвърдена със заповед на министъра на войната от 1926 г., датата 21 юни (4 юли нов стил) е обявена за боен празник на полковете от Втора пехотна тракийска дивизия и Пловдивския гарнизон. Това е денят на битката при Криволак на 9-и пехотен Пловдивски полк със сръбски войски по време на Междусъюзническата война (1913 г.). В променените условия в България след 1945 г. бойният празник на поделенията от Пловдивския гарнизон е забравен и остава само споменът за военните победи и парадите на площада в памет на достойните пловдивски воини до възстановяването му през 2016 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).