Вода потече от Бунарджика

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
22:12 / 04.08.2022
12096
Читател сигнализира в Plovdiv24.bg, че в продължение на два-три дни огромно количество вода се е изляла по склоновете на Бунарджика, наводнена е и ул. "Волга"

“Павираните алеи са се превърнали в реки, които се преминават само с цената на мокри кецове. Преди около месец правеха нещо във вододайната зона на хълма. Днес отново има проблем. Не зная дали става въпрос за авария, или някаква профилактика във вододайната зона, но по алеите отново се стича вода, този път струята е по-слаба, но пък влачи кал и тиня, от които се оформят неприятни наноси по паветата.

Виждал съм, че по склоновете на Бунарджика има изградена отводнителна система, но не съм сигурен в какво състояние се намира и дали е способна да се справя с подобни ситуации адекватно. Не е лошо да се вземат мерки, а и сякаш е редно служителите във вододайната зона да планират по-добре предвидените ремонти и профилактики, за да не създават проблеми на живеещите в района, както и на хората, които тренират и се разхождат по тепето", написа нашият читател.

Plovdiv24.bg се свърза с инж. Антон Гълъбов от ВиК, който ни обясни, че в момента се прави ремонт на един от водоемите. “При чистенето на водоема няма как да не се получи този теч. Канализацията е стара, компрометирана и изтича.

За хубаво е, нека гражданите да ни извинят! Повече от 30 години не е правен ремонт там", каза инж. Гълъбов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Първи нередности в новоремонтираната Градска градина на Пловдив
Мутренски сцени на бул. "Пещерско шосе" в Пловдив
Продължават ли да се строят панелни сгради в България?
"Параграф 22" за срутилата се къща в Стария град
Певци от цял свят пеят в защита на Альоша в патетичен видеоклип
Шофьор хвърли 100 лева на задната седалка на патрулка, пробите му...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).