Вижте какво се случи на извънредната пресконференция на МВР Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (4)
16:37 / 11.03.2019
16799
Вчера около 17,40 часа е подаден сигнал на тел. 112 за дете, паднало във вир на водопад в землището на Карлово. За случая разказа шефът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков на специална пресконференция, предаде репортер на Plovdiv24.bg

На място пристига полицейски екип и заварва двама млади мъже на 29-години, опитващи се да спасят живота на детенце, което току-що са извадили от водата. Единият служител остава при тях, указвайки допълнителна помощ, другият посреща линейката.

Краят е щастлив, връщат детето към живот, след това то е отведено в болница в Карлово, след това – в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. В момента е в добро състояние.

"Двамата спасители са от Карлово, с тях са били и двете им приятелки, които всъщност сигнализират, след като първоначално виждат, че в Стара река плува детска раничка и веднага след това виждат детенцето в реката, което от реката пада във вира на водопада. Единият млад мъж се съблича и ги извежда, тогава идва и полицейският екип. Изключително достойна постъпка на всички, помогнали детето да е живо и задрало", коментира Илков.

По думите на шефа на пловдивската полиция стана ясно, че още на място става ясно, че има още две деца. Те били на екстремна пътека в балкана. Полицейският екип, който е бил на място заради първото дете, се насочва към пътеката и намират двете деца на една скала. Полицаите са предприели всички необходими действия, за да свалят децата, след което са върнати в Карлово.

"И трите деца са момиченца, на 11 години, от Карлово. Не са коментирали каква е причината да са и трите останали без родителски надзор, но обикновено в подобни ситуации причината е тази - селфи на екстремни места", допълни ст. комисар Илков.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).