ВМРО: Общината мълчи за подмяната на кюмбетата в Пловдив

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
15:20 / 30.07.2020
3280
Ръководството на пловдивското ВМРО ще следи стриктно за мерките, свързани с прилагане на програмата за качество на атмосферния въздух. Това заяви днес лидерът на партията Борислав Инчев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На пресконференцията присъстваха още общинският съветник д-р Иван Црънчев и зам.-председателят на старейшините Димчо Петров.

"Припомняме, че стоят едни виртуални 14 милиона лева, за които беше подписан договор с МОСВ. Те трябва да идат за подмяна на отоплителните уреди. Щом се опитаме да повдигнем въпроса пред администрацията, получаваме мълчание“, заяви Инчев.

От ВМРО са искали допълнителен анализ относно разпределението на гранта - справка във всеки район колко семейства ще си сменят уредите, колко са семействата, които се отопляват на твърдо гориво и т.н.

"В миналия сезон е имало близо 100 дни, в които се надвишават нивата на фините прахови частици във въздуха спрямо нормата. Какво правим ние през тази година. Ще излезе ли някой отговорен фактор от общината, който да каже какво се прави по въпроса“, реторично попита Инчев.

От ВМРО заявиха, че ще работят усилено в още няколко направления:

- Минимум 20% съкращения в администрацията, за да може тя да бъде по-компактна, но по-квалифицирана. Според представителите на ВМРО това трябва да стане в рамките на един управленски мандат.

- Незаконното строителство, което се извършва главно в районите "Северен“ "Източен“ и "Централен“. Целта е да се освободи цялата инфраструктура от незаконни постройки.

- Тегленето на 120-милионен заем. "Имаше ревизиране на два пъти на сумата, която ще се тегли – падна на 60 милиона, а после на 40 милиона. Нашата позиция е, че такива средства трябва да отиват само и единствено за обекти, за които има подготвени технически проекти и издадени разрешителни за строеж – това е единствено басейн Младост, за който има и сключен договор“, коментира Инчев.

- Проектът "Модър-Царевец“ и продължаването на бул. "Северен“.

- Общинско здравеопазване. "Д-р Калинов ни информира, че в скоро време ще има среща между общинските съветници, които ще получат информация за общинското здравеопазване – доболнична (ДКЦ и мед. Центрове) и болнична сфера. За МБАЛ "Св. Мина“ трябва много пълна информация. Ще бъде възложено и изработването на правни и икономически анализи за състоянието на тези заведения“ заявиха от ВМРО.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).