В "Южен": 5 проекта за още 200 паркоместа чакат финансиране

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
10:15 / 01.01.2019
4873
Пет проекта за общо около 200 паркоместа има готовност да изпълни администрацията на район "Южен". Това разказа за читателите на Plovdiv24.bg кметът на района Борислав Инчев.  

"Проблемът с паркирането е сериозен и за съжаление не виждам да се реши в следващите години. Като част от решението му сме подготвили няколко проекта, за 5 от тях имаме проведени процедури, сключени договори с изпълнители и при наличие на финансиране, ще може да ги реализираме", обясни той.

Те обхващат почти 200 места и то на невралгични места: това са бул. "Александър Стамболийски" с номера от 36 до 54 и с номера от 68 до 84, ул. "Иван Гарванов" с ул. "Нева", ул. "Спартак" и ул. "Асен Христофоров".

"За всяко едно от тях инвестициите са сериозни, но това е защото предвиждаме интегриран подход и решаване не просто на проблемите с изграждането на паркоместа, а с осветлението, настилката, походите и изобщо с изграждане на условията така, за да се каже, че това са образцови паркинги."

Що се отнася до кампанията за премахване на гаражните клетки и обособяване на места за паркиране по Общинската наредба, то към края на годината те ще надхвърлят 400, поясни Инчев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).