В Пловдив почетоха 143 години от рождението на Александър Стамболийски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:24 / 01.03.2022
770
С поднасяне на венци пред паметната плоча на Александър Стамболийски в Пловдив, заместник-кметът на община "Марица“ Петър Минков почете 143 години от рождението на големия български политик.

Минков, който е Областен председател на партия "Обединени земеделци“, припомни, че държавникът е убеден пацифист и категорично се противопоставя на участието на страната ни в Първата световна война.

"Александър Стамболийски оставя трайна следа в историята. Той поема управлението на държавата, когато тя е в изключително тежко състояние и успява да я стабилизира. В настоящата политическа и международна ситуация, България повече от всякога има нужда от водач като Александър Стамболийски“, заяви Петър Минков.

На церемонията присъстваха заместник-кметът на община "Марица“ Николай Стаматов, кметове на населени места, представители на БЗНС, земеделци и симпатизанти, които също поднесоха венци и цветя пред паметната плоча.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).