В Пловдив откриха първата иновативна система за геотермална енергия в индустриално предприятие в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:11 / 07.12.2023
7068
Заместник-кметът по екология Иван Стоянов откри първата иновативна система за геотермална енергия в индустриално предприятие в България, разбра Plovdiv24.bg. Tя се намира в Пловдив, в Тракия икономическа зона. По този повод той написа:

В Пловдив се намира първата по рода си иновативна система за геотермална енергия в България. За мен беше удоволствие да присъствам на откриването на чисто новата инсталация, разработена от Schneider Electric, която ще превърне фирмата в напълно независима от природен газ.

Този проект е една от сериозните стъпки в посока намаляване вредните въглеродни емисии, което е основният начин за постигане на климатична неутралност. С неговото изпълнение се очаква цялостната консумация на завода да намалее с до 20 %, което се равнява на 50 % от консумацията за отопление и охлаждане. С 300 тона на годишна база ще намалеят въглеродните емисии.

Това е поредният пример за успешно партньорство между бизнеса и местната власт, което е основен двигател за успех и развитие на градовете.

Заедно с него лентата преряза и кметът на община "Марица" Димитър Иванов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).