Ученици садиха дръвчета пред Хуманитарната гимназия в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:28 / 11.02.2022
1519
Красиви иглолистни дръвчета засадиха единайсетокласници от Хуманитарната гимназия "Св. св. Кирил и Методий“ в зелената площ пред училището.

Идеята на учителките по химия Янушка Узунова и по биология – Евгения Пайташка, бе подкрепена от директора Емил Начев, а кметът на район "Централен“ Георги Стаменов и директорът на ОП "Градини и паркове“ Веселин Козарев съдействаха за нейното осъществяване.

За да заредят новозасадените дръвчета с позитивна енергия и те да се развиват добре, талантливи момичета изпяха народна песен.

"Убеден съм, че, минавайки след години оттук, всеки ще познае дървото, което днес посади, и ще знае, че е допринесъл поне мънично за екологията на нашия град“, коментира районният кмет Стаменов.

"Радвам се, като видя млади хора да садят дървета. Вярвам, че ще се грижат за тях и ще ги пазят“, допълни Козарев.

И двамата се ангажираха да положат усилия тук да се изгради и поливна система, тъй като наблизо неотдавна от "Градини и паркове“ са направили нов сондаж.

Освен 10-те иглолистни дръвчета бяха засадени и 200 храста лигуструм, с които да се възстанови живият плет край зелената площ пред гимназията

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Пловдивчанин: 6 жертви и 5 тежко пострадали в този участък!
Пейков: Ако бях кмет на Пловдив, не бих допуснал на Альоша да се ...
Нова промяна в движението в "Западен", но за кратко
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).