Ученици от пловдивско училище получиха многобройни поздравления от чужбина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:27 / 10.01.2019
4402
Учениците от 2 Б клас при ОУ "Васил Левски“ Пловдив са включени в уникални eTwinning проекти. В следобедните часове, след като си напишат домашните работи, те правят виртуална разходка в класните стаи на свои връстници от чужбина. В eTwinning проекта “Christmas Card Exchenge“ участват общо 62 партньорски училища от различни краища на Европа – Словакия, Полша, Гърция, Великобритания, Италия, Норвегия, Франция, Сърбия, Румъния, Хърватска, Албания, Испания, Литва, Германия, Португалия, Турция, Финландия и Кипър, като учениците от ОУ "Васил Левски“ са единствени представители от България.

Целта на проекта е да се включат възможно най-много участници от различни страни и всеки по креативен начин да представи обичаите на своята родина. "Това е един чудесен начин да научим нещо повече за празнуването на Коледа в чужбина. В отделни страници на проекта децата споделят как празнуват Коледа, какво очакват и всичко, което ги вълнува по темата. На специална Padlet стена се запознахме с различните традиции около Коледа. Разказахме и ние как посрещаме празника - споделихме за българската традиция - бъдника, постните ястия, коледуването.

Чухме различни коледни поздрави – песни и пожелания на различни езици. Дейностите, свързани с проекта, се отразяват много добре на учениците. Те се амбицираха да научат още повече Английския език. За някой от тях не беше проблем сами да надпишат коледните пожелания върху картичките. Въпреки че Коледа отмина, продължаваме да получаваме още поздрави. С повечето партньори "се познаваме“ от предишни eTwinning проекти. Това спомага за връзка между контактите и укрепване на отношенията за изграждане основите на бъдещо сътрудничество.

Щастливи сме да споделим, че освен учениците, родителите също взеха участие в този проект. Заедно с децата те изработиха уникални картички, с които се надяваме, че сме впечатлили нашите партньори. Тук е момента да благодарим за тяхната всеотдайност и подкрепа. Те финансираха изпращането на всички коледни картички до далечните ни приятели“, споделят учителките на 2 Б клас Боянка Митева и Калинка Русалова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (144):
21.03.2019 Преместиха коледната горичка от стълбите на "Каменица" в новия парк в
"Тракия"
15.01.2019 Демонтират елхата пред Общината
05.01.2019 Как ще преборим ефекта от празничното преяждане?
03.01.2019 Проф. Байкова даде хитри съвети след празничното преяждане
03.01.2019 Коларова: С новогодишната си реч Румен Радев направи реклама на Доган
02.01.2019 Нашенец описа охридския ужас
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).