Ученици от ПГЕЕ на стаж в Германия по програма "Еразъм+"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:51 / 04.10.2021
2150
Бивши и настоящи ученици от
ПГЕЕ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Професионалната гимназия по електротехника и електроника Пловдив има спечелена акредитация за мобилност за периода 2021-2027 година. Всяка година 40 ученици провеждат производствената си практика в страни като Великобритания, Чехия и Германия. Тази година първата група от двадесет ученици беше в немския град Лайпциг, където изработиха дизайн на дрон на AutoCad, а за триизмерното преминаване използват Fusion 360. В края на стажа учениците настроиха дрона да лети и изпълнява различни функции с поставянето на подходящи сензори.

В момента втората група от двадесет ученици са в Лайпциг, където работят по тема "Умен дом“. "Smart Home" технология, още известна като автоматизация на домакинството, осигурява на собствениците сигурност, комфорт, удобство и енергоспестяване, като им позволява да контролират интелигентни устройства, чрез приложение на техния смартфон или друго мрежово устройство. Системите "Умен дом" и устройствата често работят заедно, споделяйки данни за използваната консумация помежду си и автоматизират действията, основаващи се на предпочитанията на собствениците.

Участниците в този проект са избрани по различни критерии и ниво на владеене на английски език и са мотивирани да овладеят нови технологии, с помощта на които да улесним ежедневието си. С възможността да участват в проект по "Еразъм+“, учениците се запознават с чужди култури, общуват с връстници от други националности, могат да сравнят себе си и направят реална преценка за своето място. Те се връщат по-уверени и по-мотивирани от всякога, за да приложат придобитите знания и умения. Това са учениците на ПГЕЕ-Пловдив- амбицирани да успеят, можещи да постигнат успехи и устремени към нови хоризонти!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).