Учат деца и родители в Пловдив как да пазят чистота

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:00 / 06.07.2019
2084
Днес в 18:00 ч. край Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина в Пловдив ще бъде дадено началото на т. нар. “Чисти вечери" - серия от образователни игри и забавления за деца и родители, посветени на опазването на чистота в града.

Доброволците на платформата за чиста градска среда “Аз, ти, Пловдив!" са подготвили забавления, с които да научат децата как и къде да изхвърлят отпадъците, а родителите - как да прилагат в ежедневието си принципи за живот #БезОтпадъци. Активистите за чист град ще отговарят на въпроси на гражданите, свързани с почистване и облагородяване на междублоковите пространства, разделното събиране и оползотворяване на отпадъци и ще насърчават споделянето на идеи за по-чиста градска среда. 

Специално внимание в първия ден на инициативата ще бъде обърнато и на тийнейджърите и младежите. По повод Деня на целувката (6 юли) младите хора на Пловдив ще бъдат поканени да разпространят специалното послание “Целувай се на чисто!" с призив да пазят чистота около пейките в парковете и градинките на Пловдив. 

Скорошно проучване сред пловдивчани, показа, че въпреки че мнозинството от гражданите намират опазването на околната среда за много важно за тях (68%), едва 27% изхвърлят отпадъците си разделно, а само 15% участнат редовно в инициативи за почистване на обществени пространства.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).