Тъжно, Боян загуби битката с левкемията

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
09:34 / 19.06.2019
35341
Боян загуби битката с левкемията, научи Plovdiv24.bg. "Днес нашия скъп син Боян премина в един по-хубав свят. Нашето семейство е благословено от Господ, защото беше дарено с такова дете. Благодарим Ти Господи за това щастие! 23 години изпълнени с много любов, стремежи и мечти. Ще останеш завинаги в сърцата ни", написаха вчера съкрушените му близки.

Боян Бонев е 22-годишен млад мъж от Първомай. Завършва с отличие пловдивската математическа гимназия, увличайки се по програмирането. Продължава образованието си в Англия, където е един от малкото студенти със стаж по специалността след приключване на първата година от обучението си. Животът му се преобръща, когато е диагностициран с остра лимфобластна левкемия.

Желанието му бе да се излекува и да продължи образованието си възможно най-скоро е огромно, започва лечение и след един месец се оказва, че трябва да се премине към трансплантация на костен мозък в чужбина. Битката му трогна пловдивчани, последваха десетки акции за събиране на средства. За първия учебен ден преподавателите от СУ "Св. Патриарх Евтимий" дори обявиха, че не искат букети с цветя, а вместо това паричките за тях да бъдат дарени, за да се помогне на младия мъж, но... Боян не успя да се пребори.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).