Тримата, които държат градския транспорт в Пловдив, с първи думи за милионите!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
16:09 / 22.10.2021
11458
Продължаваме да обслужваме градските линии в Пловдив, но има много голяма вероятност Пловдив да остане без градски транспорт. Това съобщи пред журналисти Веселин Дошков, обвинен в присвояването на субсидии чрез фалшиви документи, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той твърди, че няма конкретика по повдигнатите му обвинения. Попитан колко субсидия е получил от общината през последните години, той отговори, че са точно толкова, за колкото са му повдигнати обвинения – 21 млн. лева.

Днес в общината се организира среща с превозвачите, които обслужват линиите на обществения транспорт. Поводът е изявленията на някои от тях, че ще спрат да изпълняват ангажиментите си по договор и ще оставят частично Пловдив без градски транспорт. Целта е да се изясни ситуацията, за да може да се предприемат конкретни действия от страна на общината.

Преди срещата с кмета в общината Петко Ангелов, който е собственик на третата фирма, обслужваща 11 линии от градския транспорт на Пловдив каза, че едно от условията, които ще поставят днес като превозвачи е да се изпълни договорът от 2016 за изплащане на субсидии на километър, защото по този начин всеки месец се подават справки и част от повдигнатите обвинения няма да издържат, защото там са начислени и могат да се видят всички придобити пари.

Попитан дали ще спре транспорта в Пловдив, Ангелов каза, че има реална опасност за това, тъй като ще се запорират сметките в двете обвинени дружества и по този начин няма да може да се работи. 255 са автобусите в Пловдив, от тях се движат 225, като се изпълняват около 120 разписания.

Превозвачите искат още да влезе в сила и договора за електронното таксуване. Да бъдат премахнати всички кондуктори и да се използват устройствата, които са в автобусите.

Какво каза и Димитър Чолаков пред камерата ни - гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (29):
23.11.2022 Стачка оставя Пловдив без градски транспорт (обобщение)
23.11.2022 Община Пловдив: Неизплатени средства по отношение на градски линии няма нито лев
23.11.2022 Огромен скандал! Утре някои градски автобуси изобщо няма да работят
23.11.2022 Шофьорите по 6 линии на градския транспорт в Пловдив преустановиха работа заради неизплатени заплати
26.05.2022 Превозвачите получават допълнителни пари
25.05.2022 Вдигат компенсациите на превозвачите в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).