Три детски градини в "Северен" облагородяват дворните си пространства

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:24 / 08.07.2020
1838
Три детски градини в район "Северен" спечелиха проекти по пилотната подпрограма "Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища и детски градини“.

В ДГ "Бреза" ще се реализират два проекта.В основната сграда, намираща се на ул. "Стефан и Обрейко Обрейкови" 21, ще се извърши подмяна на настилката на централния вход на детското заведение.Ще бъдат сменени старите плочки и бордюри с нови. Във филиала на бул. "Дунав" 69 ще се изгражда детска спортна площадка за игра, която ще бъде комбинирана за 3 вида спорт-баскетбол, волейбол и футбол на малки вратички.

В ДГ "Дъга" предстои ремонт на 1 детска площадка, който включва подмяна на 2 бр.сенници, пейки и пружиниращи детски клатушки.За втори път детското заведение кандидатства по тази програма.През 2018 г. бе ремонтирана детската площадка във вътрешната дворна част.

В ДГ "Марица", в сградата на бул. "Марица" 53, дворното пространство ще се покрие с ударопоглъщаща настилка, с цел предпазване на децата от наранявания.Миналата година по същия проект бе изградена спортна площадка с изкуствена зелена трева.

"Приветствам директорите на трите детски градини, които с упоритост, постоянство и ентусиазъм работят по проекти, свързани с подобряване условията на малчуганите да спортуват в еднa по-модерна и по-добра среда", заяви кметът на район "Северен" Стоян Алексиев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).