Тодор Чонов ще бъде лектор в уебинар за градската мобилност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:49 / 07.10.2021
1170
Заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов прие поканата да участва на 25 ноември в уебинар за градската мобилност и интелигентните градове. Събитието е организирано от Търговско-икономическата служба на посолството на Кралство Испания. Поканата бе отправена от ръководителя на търговския офис на посолството Роберто Руис, който днес посети община Пловдив. В срещата участва и зам.-кметът по екология Анести Тимчев.

Целта на форума е да бъдат свързани някои от най-иновативните градове в Испания и България за сътрудничество и обмяна на опит в областта на транспорта и екологията.

Роберто Руис прояви интерес към проекта на Община Пловдив за създаването на общинско транспортно дружество за екологичен транспорт. Идеята е проектът да бъде представен по време на уебинара за градска мобилност.

Проблемите със заводите за преработване на отпадъци в Цалапица и Шишманци, както и с разделното събиране на отпадъците от пловдивчани, бяха повдигнати от Анести Тимчев. Той запозна госта и с възможностите на развитие на депата за преработване на битовите отпадъци, като се спря и на проектите, върху които Община Пловдив работи в тази насока.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).