Танцьори от 3 държави пристигат в Пловдив за спектакъл от "Сцена на кръстопът"

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
06:00 / 07.09.2019
3739
Артисти от три държави си дават среща в Пловдив за въздействащия танцов спектакъл

“Кръстопът на живота" на 7 септември от 21 часа на стълбите на "Каменица" на Главната. Представлението на младежи от България, Германия и Франция е част от съпътстващата програма на Есенния международен фестивал "Сцена на кръстопът".

"Кръстопът на живота" разказва история за хората, пречките, изборите, които срещаме на кръстопътя на живота ни, и смелостта, която трябва да намерим дълбоко в себе си. Вдъхновен от темата за приемането, проектът обединява артисти от различни държави, които да обменят опит помежду си, да творят заедно и да предадат любовта си към изкуството на публиката на

Пловдивчани и гостите на града ще видят изпълнението на X-energy crew (Bulgaria) Euroculture (France) Combo nation (Germany).

Спектакълът е едно от интересните събития, които съпътстващата програма на фестивала "Сцена на кръстопът" ще предложи на публиката. В рамките на театралния форум ще бъдат представени книгите "Театрална география, история, личности" на Стефан Янков, "Комедиите на Шекспир между Ерос и Танатос" от д-р Петър Кауков, "Театралният път на режисьора Слави Шкаров" от Йордан Георгиев и книгата "Аз| Остава" за група Остава.

Ще видим и селекция от най-добрите сценични плакати на Радослава Боор със заглавие "Плакатът: Радост&Слава".

Тазгодишното издание на "Сцена на кръстопът" започва на 11 септември с премиерата на "По-полека" на Пловдивския театър. До 21 септември, когато е закриването на фестивала, ще видим всичко най-добро от националната театрална сцена.

"Сцената" тази година е под мотото "Театъра: невъзможното" и се случва с подкрепата на меценатското семейство – главния спонсор козметична компания Роза Импекс, КЦМ 2000, Кабиле, МАИ-ГРУП ЕООД, Атаро Клима, Ондулин.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и Министерство на културата. Неизменен съмишленик и партньор на фестивала е Драматичен театър-Пловдив.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).