Свидетел за убитата бизнес дама: Георги искаше някой да сложи отрова в бирата на майка му

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
12:24 / 21.10.2020
6092
"Един ден с Георги Балабанов бяхме у нас и ме попита дали някой може да сложи нещо в бирата на майка му, беше й ядосан. Той визираше мой приятел фармацевт. Спомена, че тя била убила баща му. Казах му да не се занимава с глупости", каза Георги Сарай, който е свидетел по делото срещу Здравко Дечкин, обвинен в  грабеж, завършил с убийството на бизнесдамата Виолета Балабанова през 2009 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Георги Сарай описа сина Балабанов като бохем, който обичал да пуши пури, да пие и да кара скъпи коли, вадил пачки с пари, когато плащал сметките по заведенията. 

"Не бяхме близки, когато Георги разбра, че правя видеа за телевизии и ми предложи да се включа в неговия бизнес. По-късно взе от мен 8000 лева, които щеше да ми връща с лихви, подписахме и договор. След това спря да ми вдига телефона и така и не ми върна парите", разказа Сарай.

Тъй като спомените му по случая бяха смътни, в залата се прочетоха първоначалните му показания. Свидетелят, обаче заяви, че подписът на документите от разпита бил различен от неговия, а самите му думи били преувеличени и променени, все едно тенденциозно се целяло да се изкара виновен някого. За това магистратите възложиха да се направи графологична експертиза на почерка му. 

Разпитан бе и Костадин Балабанов, който е брат на Георги от първия брак на баща им.

"Всичко, което знам за смъртта на Виолета, е от познати и съседи. С брат ми започнахме да поддържаме контакт, чак когато той ми се обади, че се развежда. След случката с майка му беше изключително разстроен. Георги ми разказа, че когато тя е дошла в съзнание в болницата е описала нападателя си като едър човек", каза братът на Георги.

Свидетел по делото бе и съсед на убитата бизнес дама, който коментира, че когато чул викове за помощ във фаталната вечер, изтичал долу и видял Виолета цялата в кръв. Тя описала нападателя като нисък, дебел и грозен.

Припомняме, че 10 години след престъплението Дечкин бе привлечен като обвиняем за това, че на 30 септември 2009 година в Пловдив като извършител в съучастие с Георги Балабанов /син на почината/, е отнел дамската чанта, съдържаща документи, портфейл, ключове и пари, на милионерката Виолета Балабанова, като е употребил за това сила и грабежът е придружен с пробождане с нож на Виолета, от което е последвала смъртта на жената.

Виж коментарите (0)

Още по темата (26):
02.06.2023 Здравко Дечкин обжалва присъдата за убийството на бизнес дамата Виолета Балабанова
25.01.2023 Дечкин отново избегна присъдата
25.10.2022 Изненада! Обвинeният в убийството на бизнесдама от Пловдив ще почва работа
05.04.2022 Дечкин, обвинен в убийството на бизнесдамата Виолета Балабанова - все по-далеч от наказанието
01.03.2022 Пускат на свобода за три часа подсъдим за убийството на бизнесдама в
Пловдив
01.02.2022 Ключов свидетел по делото за убийство на бизнесдама в Пловдив обявен за издирване
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).