Суперобщежитие отваря врати в Пловдив днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:00 / 09.02.2015
3161
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Медицинският университет в Пловдив открива днес на своята площадка на ул. "Царевец" 2 изцяло реновирани, основно ремонтирани и обзаведени студентско общежитие "Блок-1" и прилежащата новооборудвана студентска столова.

Официалната церемония ще започне от 10.30 часа с водосвет и прерязване на лентата на двата реновирани обекта - Блок 1 и студентския стол в присъствието на ректорското ръководство и студенти. 

Общо за реновирането, обзавеждането и оборудването на това студентско общежитие Медицинският университет е инвестирал собствени средства в размер на 2 870 000 лв. С откриването през миналата учебна година на открити спортни площадки и с тазгодишната инвестиция студентите на МУ Пловдив вече разполагат с един съвременен и уютен студентски социално-битов и спортен комплекс.

Официални гости ще бъдат кметът на район "Централен" Георги Титюков и кметът на "Западен" Димитър Колев, както и заместник-ректорите по учебната дейност на университетите в град Пловдив.

Студентското общежитие е на 13 етажа, с общо 245 жилищни стаи за двама, като всяка стая е на площ 25 кв.м, със самостоятелен санитарен възел.

Общежитието разполага и с 15 стаи за обслужващ персонал. В общежитието живеят 490 студенти при изключително добри условия. То е санирано отвън с изолация и сменена дограма с ПВЦ такава. Основно ремонтирани са всички стаи и общи части. 

Изградени са пожароизвестяваща система, система за видеонаблюдение и система за интернет достъп до всяка стая. На един от етажите е изградено и оборудвано съвременно перално помещение за студентите. 

Всяка стая е оборудвана с нови мебели. Общежитието се отоплява от индивидуална система, захранвана с природен газ. Инсталирана е система за контролиран достъп с магнитни карти.

Общата стойност на инвестицията е 2 500 000 лв., която е изцяло със собствени средства на Медицинския университет Пловдив.

Студентският стол за хранене е на площ около 900 кв.м, като залата за хранене е с капацитет 100 места и в нея има новоизградено барче за безалкохолни и топли напитки, както и закуски за студентите.

Сградата и помещението са основно ремонтирани, съобразно всички изисквания на отговорните санитарно-хигиенни и строителни инспекции. Столът е обзаведен с най-съвременно кухненско оборудване.

Общата стойност на инвестираните средства в студентския стол е 370 000 лв., които също са изцяло собствени средства на МУ Пловдив.

Общо за реновираните и оборудвани студентско общежитие "Блок-1" и студентски стол за хранене Медицински Университет - Пловдив е инвестирал собствени средства в размер на 2 870 000 лв.

Всичко е направено с основна и единствена цел - създаване на оптимално добри битови условия за студентите от Университета.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).