Съдебен скандал около делото за имуществото на Ванко 1

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:49 / 06.02.2009
3130
Нов скандал се очертава по делото за отнемане на имущество на скандалния рапър Ванко 1. Вещото лице по това дело се оказа изненадващо действащ адвокат. Блага Димитрова е била наказвана дисциплинарно и правата й са били отнети за една година, съобщи председателят на Адвокатския съвет в Пловдив. Димитрова е вещото лице, заради чиито непълни експертизи делото срещу рапъра беше отлагано многократно.

В едни дела Блага Димитрова е адвокат, а в други - вещо лице. Такъв е случаят с делото за отнемане на имотите на Ванко 1, където Димитрова изготвя оценъчна и счетоводна експертиза за разходите на рапъра при 52 задгранични пътувания. Експертизата има изключителна тежест. Георги Чобанов - юрист в Комисията "Кушлев" заяви: "За нас е много съществена, тъй като ако бъде приета, условно говоря, тази експертиза, това означава, че съдът би могъл да стъпи на нея при изготвянето на заключителния съдебен акт."

На последното заседание съдията заплаши с глоба вещото лице Блага Димитрова, ако не представи оценъчната експертиза на следващото дело. Изненадващо това провокира адвокатите на Ванко 1, да пледират в нейна защита. Списъкът с вещите лица се актуализира ежегодно. Сотир Цацаров - председател на Окръжен съд-Пловдив каза: "По този списък ние нямаме право по закон дори да проверим дали срещу някое вещо лице или срещу някой кандидат има висящо дело..."

Оказа се, че в случая няма конфликт на интереси, но е въпрос на морал. В резултат на поправката в Наказатения кодекс, известна като "Ванко 1" рапърът излезе от затвора. Той излежа само три години от 12-годишната му присъда за сводничество.

Източник: БНТ

Виж коментарите (0)

Още по темата (51):
17.06.2013 Общината ще отдава под наем басейна и кафенето в бившия хотел на Ванко
1
12.09.2012 Стартира препроектирането на бившия хотел на Ванко 1
20.08.2012 Кметството на "Източен" се мести на първите два етажа от бившия хотел на Ванко 1
19.07.2012 Връчиха на Тотев договора за собствеността на бившия хотел на Ванко
1
20.06.2012 Бившият хотел на Ванко 1 вече е общински
29.05.2012 Бившият хотел на Ванко 1 - свърталище на клошари и съмнителни типове!
Още новини от Новини от Пловдив:
Кървава свада на улица в Пловдив, има ранени!
Жена е в болница в Пловдив след мощен взрив!
Прокуратурата в Пловдив и МВР с извънреден брифинг
В Пловдив предупредиха отглеждащите пчелни семейства
Излязоха резултатите от второто класиране за прием в първи клас
Официално: Има обвинен за убийството на Димитър Малинов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).