Студент от Пловдивския университет е избран за български младежки делегат към ООН

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:24 / 06.07.2020
1837
Тодор Рогошев, студент от Юридическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" бе избран за един от новите български младежки делегати към ООН с мандат 2020/2021 г. Имената им бяха обявени по време на официална церемония в Министерството на външните работи. Младежите, Тодор Рогошев от ПУ "Паисий Хилендарски" и Кристиана Стоянова от СУ "Климент Охридски", ще работят с мандат от 18 месеца, ще представляват българската младеж на най-високо междуправителствено ниво и ще защитават мнението на българската младеж на национално и международно равнище.

В комисията по избор на финалния етап от тазгодишния конкурс участваха представители от Министерството на външните работи, Министерството на младежта и спорта, Национален младежки форум, сдружение "Национална младежка карта" Българска платформа за международно развитие и Дружество за ООН в България.

Тодор Рогошев е възпитaник на Юридическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски", като основните му професионални интереси са международното право и международните отношения. Освен многобройните състезания по дебати, е участвал в престижното състезание по международно право Philip Jessup като през 2018 . е отличен като най-добър оратор на националните кръгове.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).