Страхотна инициатива с грижи за най-малките пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:18 / 25.07.2020
2063
На 28-ми юли Община Пловдив, район "Тракия", сдружение БГ Бъди активен и сектор "Пътна полиция" - Пловдив  поставят началото на серия от събития, посветени на мотото "Пловдив - по-чист и по-безопасен град, който изграждаме заедно". Инициативата ще се проведе в Парка на репресираните от 18.00 часа и включва в себе си образователни игри и забавления за деца и родители, посветени на създаване на навици и отношение у подрастващите към Пловдив, за да живеят в по-добър, чист и красив град, с по-малко трафик и инциденти. 

Мероприятието е част от дейностите на програмата "_Място България" за облагородяване на различни места в града и страната за намаляване на замърсяването на градската среда. Неин инициатор е сдружение БГ Бъди активен. 

По време на събитието ще бъде осъществено обучение на деца за правилно движението по пътищата от представител на КАТ и серия от "Чисти игри". На място сдружение БГ Бъди активен ще инсталира кошове за разделно събиране на отпадъци, ще обособи цветни, забавни и креативни места за сядане в парка. Те са и част от идейните места за сядане, с които Пловдив се сдоби, благодарение на пловдивчани, които събираха разделно своите отпадъци през последните три месеца на миналата година. Продиктувани са от кампанията "Искам да съм пейка" на платформата "Аз, Ти, Пловдив!", чийто наследник е програмата _МЯСТО България, водена от БГ Бъди активен.

Организаторите канят малки и големи жители на района, а и на града да се включат в акцията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева
Кметът на Пловдив със слово за 24 май
"Лаута" се пръска по шевовете, скари и чевермета на всяка крачка,...
Пъстър панаир на занаятите, Иван Звездев е специален гост


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).