Срещу 5000 лева 19-годишният шофьор, убил възрастен мъж на пешеходна пътека в Пловдив, излиза от ареста

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
13:03 / 18.07.2023
8436
Прокуратурата в Пловдив освободи под гаранция от 5000 лева 19-годишния шофьор, който блъсна и причини смъртта на възрастен мъж, съобщиха  за Plovdiv24.bg от пресцентъра. Наложена му е и забрана да напуска страната. С постановление на наблюдаващия прокурор му е отнето и свидетелството за правоуправление. 

Мотивите на прокуратурата са, че младежът има чисто съдебно минало, постоянен адрес и няма опасност да причини друго подобно деяние. 

Инцидентът стана на 15 юли, около 19 часа, на бул. "Христо Ботев", в района на Централна гара в Пловдив. На пешеходна пътека лек автомобил "Мазда" с 19-годишен водач е ударил 83-годишен пешеходец. Блъснатият мъж е бил качен в линейка в изключително тежко състояние. Издъхва на път за болницата.

Шофьорът е тестван за алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни. Младият мъж бе задържан за срок до 72 часа в качеството му на обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост.

Предстои съдебен процес. 

Заради пробива под ЖП гарата, движението на автомобили е изключително натоварено и трудно. Специално за преминаването беше изграден нов път, покрай бившата Транспортна болница.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).