Спешно закупен препарат за 56 хил. лева спаси живота на дете

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:36 / 07.08.2009
3033
Спешно да се закупят 18 броя флакони от животоспасяващия за 13-годишния Стефан Стоянов препарат - Novo Seven, нареди днес изпълнителният директор на Университетска болница „Свети Георги" доц. д-р Божидар Хаджиев.

Детето страда от рядка форма на хемофилия и, ако не му се влее препаратът, ще го загубим, обясни изпълнителният директор. Стефан се лекува в Детска клиника и днес следобяд ме уведомиха, че е започнал да кърви след изваждане на зъб. Разпоредих веднага да се закупи препарата, защото това е единствената терапевтична алтернатива, за да се спаси живота на момчето, подчерта доц. Хаджиев.

Един флакон Novo Seven струва 3 100 лева, общо за лечението на детето плащаме 55 800 лева, каза изпълнителният директор на Университетската болница в Пловдив. Зная, че основната ми работа е да свивам разходите максимално, но като лекар не мога да рискувам живота на момчето, подчерта доц. Хаджиев. Според него 13-годишният Стефан Стоянов е пациент на Детска клиника от 5 години, но НЗОК не поема разходите по закупуване на препарата. Затова УМБАЛ „Свети Георги" го е лекувала със собствени средства.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гребната база в Пловдив непочистена след Световното по риболов
Пловдивският Лаута се превърна в арена на битки от Античността и ...
Много скръбна вест за Пловдив
Какво не знаем за Четвъртък пазара и защо се нарича точно така
Пловдивски съветници бранят Панагюрското златно съкровище, не го ...
Автобуси тръгват по "Модър-Царевец", условието е 20 млн. лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).