Скандал на делото срещу адвокат Мария Делова в Пловдив, изгониха репортерка с викове!

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (1)
19:49 / 20.10.2020
9907
Със скандал започна поредното дело срещу адвокатката Мария Делова и адвокат Крум Стоянов. На двамата са повдигнати обвинения за това, че са измамили 10 човека, като им предлагали предлагали жилища на ниски цени, продавани от банки или частни съдебни изпълнители. Подсъдимите са придобили около 30 хиляди лева от измамените си клиенти според обвинението. На Делова е повдигнато обвинение и за преправяне на съдържанието на частни документи - запис на заповед и договор за заем.

На заседанието днес адвокатката се оплака на магистратите, тъй като била снимана от наш репортер в залата. Съдия Николай Ингилизов изгони представителя ни с обяснението, че го прави заради мерките срещу коронавируса. Когато наш репортер заяви, че няма издадена заповед за ограничаване на достъпа на журналистите до съдебните заседания, адвокатите на Делова и Стоянов и съдия Ингилизов изгониха репортера ни с викове. Вчера лично майката на подсъдимата се свърза с медията ни, за да съобщи датата на делото срещу дъщеря й. 

"От 7 години дъщеря ми не желае да разговаря с мен. Затова сега се обръщам директно към нея - не заслужаваш титлата "адвокат", върни парите на хората и престани да петниш семейството и името ми. Срамувам се заради теб! За мен ти не си човек!", каза преди време майката Димка Димова пред репортер на Plovdiv24.bg, обръщайки се към Делова.

Припомняме, че двамата подсъдими се познавали отпреди. Тя работила като адвокат, а Стоянов бил неин сътрудник. През месец септември 2017 г. измислили схема за облагодетелстване. Те използвали  данни и снимки на недвижими имоти – апартаменти в Пловдив, обявени за продажба от частни съдебни изпълнители или от банки. Двамата пускали жилищата с обяви в интернет, като посочвали за връзка телефона на Делова. 

На клиенти, които се интересували, обяснявали, че това са ипотекирани апартаменти, продавани от банки, на които били пълномощници, или от частни съдебни изпълнители, техни приятели. Обвиняемите убеждавали пострадалите, че могат да гарантират покупката на имота на атрактивна цена. Изискването им било клиентите да предплатят определена сума пари, която варирала от 1 200 лева до 5 000 лева, нужна за снабдяването им с кадастрални карти, данъчни оценки, извършвани на огледи, нотариални такси и други.  

В действителност клиентите попълвали документи за правни консултации. Между тях двамата поставяли за подпис и декларация, че внесената сума е върната, като този документ пострадалите несъзнателно подписвали. 

Делова е обвинена и за поправяне на съдържанието на запис на заповед за сумата от 9 000 лева на 90 000 лева, както и за поправка на съдържанието на частен документ - от договор за заем в такъв за покупко-продажба на жилище в град Пловдив. 

Мария Делова и сътрудникът й са с мерки за неотклонение "задържане под стража".

Виж коментарите (1)

Още по темата (16):
02.05.2023 Вижте какво се случва с двамата пловдивски адвокати, осъдени за имотни
измами
01.07.2022 Двама адвокати осъдени на затвор в Пловдив
01.07.2022 Грозни сцени в съда в Пловдив
18.02.2021 Клиент на адвокат Делова разказа как е "изгорял" с 3000 лева
18.02.2021 Адвокат Мария Делова получи първата си присъда, ще има и втора
17.01.2020 Пловдивската адвокатка, обвинена в измами с жилища, се изправи пред съда
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).