Щерьо, отстъпил БМВ-то, с което бе убит таксиметров шофьор: Не помня нищо, бях много пиян

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
17:21 / 10.02.2022
5987
Най-сетне разпитаха Щерьо, който отстъпи БМВ-то си, с което бе убит таксиметров шофьор на моста на Адата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Щерьо се явява, след като е получил призовката в Германия, където живее и където се завърна веднага след катастрофата. Пред съдиите той каза, че не помни нищо, защото бил много пиян.

Подсъдим по това дело е 23-годишният Александър Димитров от квартал "Столипиново", роднина на Щерьо. Във фаталната нощ през месец август 2019 година в колата са били двамата. Те са връстници. Автомобилът се води на бабата на Щерьо, която също е в Германия.

При трагичния инцидент на моста на "Адата", между 3 и 4 часа през нощта, на място загина 60-годишен водач на такси, след като шофьорът на БМВ-то, който е бил пиян и дрогиран, не спрял на "Стоп". Той управлявал автомобила с над 100 км/час.

Според обвинителния акт Александър, Щерьо и техни приятели били на годеж в "Столипиново", където употребили голямо количество алкохол, а Александър се дрогирал и с кокаин. Именно той предложил да идат с колата на бар, но само Щерьо се съгласил. Тъй като не се чувствал адекватен от изпития алкохол, той отстъпил управлението на БМВ-то на Александър, който нямал шофьорска книжка.

При всички заседания защитниците на Александър се опитват да докажат, че не той е управлявал автомобила-убиец. Някои от свидетелите дадоха противоречиви показания, които не изясняват точно кой е бил зад волана. Лекарката – свидетел, пристигнала с екип на Спешна помощ на мястото, обясни пред съда, че шофьорът е бил посочен от органите на реда. А техните показания се опират на свидетелските показания на очевидци. Младежите си контактували на турски през цялото време. Но единият от тях изпуснал и няколко български изречения, които били:  "Няма да подписваш нищо, аз ще ти намеря добри адвокати“. 

Делото отново бе отложено за 18 март. На следващото заседание трябва да бъдат разпитани още двама свидетели. Ще бъде представена и автотехническа експертиза.

Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
07.04.2023 5 г. затвор за дрогирания водач, убил таксиметров шофьор в Пловдив
06.10.2022 В Пловдив глобиха адвокати с по хиляда лева
20.04.2022 Проговори мъжът, който пиян и дрогиран уби таксиджия в Пловдив, май излъга
яко
19.03.2022 Александър, който дрогиран уби таксиметров шофьор, се отказа от култови адвокати
18.11.2021 Колко време е нужно, за да бъде осъден дрогиран шофьор, убил колега?
18.10.2021 Нито един свидетел не се яви по делото срещу 23-годишния водач на БМВ-то, убил таксиметров шофьор
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).